Hur går en badrumsrenovering till?

Har du någonsin undrat hur det egentligen går till när man gör en badrumsrenovering? Läs vår artikel om hur vi ser på detta och tveka inte ringa oss direkt om du har någon fråga!

Det första som händer efter att vi fått kontakt är att vi kommer ut till dig och besiktigar badrummet. Vi lyssnar även på önskemål och planer gällande renoveringen.

Efter detta lämnar hantverkaren (vi) en offert till dig som kund som innefattar alla moment från alla inblandade hantverkare, dvs, du behöver inte ta in offerter från elektriker och rörmokare vid sidan om vilket kan bli en dyr historia.

Kunden accepterar senare offerten och lägger en beställning.

Hantverkaren lämnar efter detta en projektplan om när badrumsrenoveringens uppstart påbörjas. Ett tidsschema över renoveringens start till slutdatum görs. Parterna undertecknar senare överenskommelse över dessa planer.

Efter överenskommelsen överlämnas nycklar från kund till hantverkaren.

Efter detta täcks arbetsplatsen noga med skyddsmaterial och rivningsarbetet påbörjas. När hela badrummet är rensat och rent kommer rörmokare och elektriker för att installera nya ledningar och rördelar. Golvbrunn bytes.

Efter detta är det dags för återuppbyggnad av badrummet.

Vi flyter golvet med flytspackel, reser upp nya osb och gipsskivor. Vi flyttar på eventuella dörrar eller väggar om kunden önskar detta. Taket sänks för spottar och hålas upp. Tätskiktsystem monteras på hela badrummet.

Nu är badrummet klart för att kaklas upp.  Vid denna punkt är det dags för första betalningen. Hela materialkostnaden och halva arbetskostnaden betalas nu av kund enligt bestämda betalningsplanen.

Nästa steg är plattsättning av golv och väggar. Vi fogar och sätter silicon. Monterar upp dörrfoder och trösklar. Rörmokare kommer och duschväggar, rördragning, ev vattenberedare, tvättmaskin, toalettstol och komod osv monteras upp.

Elektrikern installerar spottar, handdukstork, elvärme, paxfläkt samt eluttag till allt man behöver i badrummet.

Efter detta rengörs badrummet och krokar och hängare monteras.

Nu betalas slutsumman och upplysningar angående rotuppgifter överlämnas. Efter det lämnas kvalitetsdokument och nycklar över till kunden.

Sist men inte minst – allt avfall och skräp som blivit över fraktas bort av oss så badrummet blir skinande rent.

Nu är badrummet klart och vi säger ett stort GRATTIS!